• Aalykkeskolen
  • Aalykkegade 2, 6000 Kolding
  • aalykkeskolen@kolding.dk

Kom nu, far!

Mediepatruljen fra 5. og 6. årgang har netop været til Læringsfestival i København for at præsentere deres projekt om opstart af AULA, det nye intranet for skoler. AULA træder i kraft d. 1.august 2019 og erstatter INTRA. I den forbindelse har skoler over hele landet været inviteret til at komme med ideer til, hvordan man kan lanchere den nye platform, så overgangen bliver så god som muligt, og så alle kommer på fra starten. På Vores skole har mediepatruljen igennem en længere periode arbejdet med denne opgave. De har arbejdet med opgaven som et designprojekt, hvor de er startet med at undersøge problemet. Gennem interviews med forældre, viser det sig, at far ofte ikke er på intra - fordi det er mor! Derfor har mediepatruljen kaldt deres projekt: Kom nu, far! I ”Kom nu, far” har mediepatruljen fundet på at lave et barometer, som måler hvor mange, der er oprettede på AULA, og som efterhånden, som man kommer op i levels, udløser fælles præmier til hele skolen. Det har de lavet en stop-motion film om. Hos AULA og Undervisningsmenisteriet synes de ideen var så god, at hele mediepatruljen blev inviteret til Læringsfestival i Bella Centeret i København onsdag d.7.marts. De 10 elever skulle her præsentere deres idé og film for skolefolk fra hele landet, og for skolefolk fra resten af Europa, derfor skulle en del af præsentationen også foregå på engelsk. Her høstede eleverne stor ros, faktisk så stor, at de nu er inviteret til også at præsentere deres ide i flere andre sammenhæng.
Eleverne vil snarest fortælle om deres oplevelse på Læringsfestivalen for de øvrige elever på mellemtrinet, når vi har vores mandagssamling.

08-03-2018 SD

Forrige 10